Met touw, gordel, leeflijn en (ketting)zaag op zak verankeren wij ons in de top van de boom. Vanaf dit punt, is er niet alleen een geweldig uitzicht, maar kunnen we ook naar elke tak uitlopen die een trimbeurt nodig heeft. 

Snoeien

Snoeien is voor de boom zelf niet altijd noodzakelijk. Toch is het soms essentieel om je boom gezond en veilig te houden. Snoeien bevordert de groei van stabiele takken. Door het verwijderen van gevaarlijke takken stellen we meteen de omgeving een stuk veiliger. Er zijn verschillende soorten snoeivormen, denk hierbij aan:  begeleidingssnoei, onderhoudssnoei, uitlichten/uitnemen, opkronen en knotten.

 

De meeste snoeibeurten doen wij klimmend met behulp van speciale klimtechnieken en- materialen. Met touw, gordel, leeflijn en (ketting)zaag op zak verankeren wij ons in de top van de boom. Vanaf dit punt, is er niet alleen een geweldig uitzicht, maar kunnen we ook naar elke tak uitlopen die een trimbeurt nodig heeft. 

Enkel in uitzonderlijke gevallen maken wij gebruik van een hoogtewerker. Dit gebeurt meestal voor grootschaligere opdrachten, zoals het snoeien van laanbomen of als de conditie vann de boom het niet meer toelaat veilig te kunnen klimmen.

Klimmen doen we door weer en wind. Alhoewel windvlagen boven de 60 km/uur toch iets te stevig zijn. Bij deze windsnelheden is het wettelijk niet meer toegelaten om op hoge hoogtes te werken. In dit geval verplaatsen we samen de afspraak.

Wij scheren/snoeien ook hagen. Scroll voor meer info even verder naar beneden!

Hagen Scheren

We bevinden ons niet altijd op immense hoogtes. Met name voor- en na de zomer, werken we vaak met beide voeten op de grond om hagen onder handen te nemen. Het regelmatig scheren van hagen, of ook wel je groene natuurmuur, zorgt ervoor dat die vol blijft groeien en strak oogt.

IMG_20200728_095713_edited.jpg

Ontdek ook

Controle, Advies

& Preventie

Aanplanten

Snoeien

Kroonverankering