top of page

Met touw, gordel, leeflijn en (ketting)zaag op zak verankeren wij ons in de top van de boom. Vanaf dit punt, is er niet alleen een geweldig uitzicht, maar kunnen we ook naar elke tak uitlopen die een trimbeurt nodig heeft. 

Snoeiwerk

Snoeien is voor de boom zelf niet altijd noodzakelijk. En toch is het soms essentieel om je boom gezond en veilig te houden. Snoeien bevordert de groei van stabiele takken. Door het verwijderen van gevaarlijke takken stellen we meteen de omgeving een stuk veiliger. Er zijn verschillende soorten snoeivormen, denk hierbij aan:  begeleidingssnoei, onderhoudssnoei, uitlichten/uitnemen, opkronen en knotten.

 

De meeste snoeibeurten doen wij klimmend met behulp van geavanceerde klimtechnieken en- materialen. Met touw, gordel, leeflijn en (ketting)zaag op zak, verankeren wij ons in de top van de boom. Vanaf dit punt is er niet alleen een geweldig uitzicht, maar kunnen we ook naar elke tak uitlopen die een trimbeurt nodig heeft. 

Enkel in uitzonderlijke gevallen maken wij gebruik van een hoogwerker. Dit gebeurt meestal voor grootschaligere opdrachten, zoals het snoeien van laanbomen of als de conditie van de boom het niet meer toelaat veilig te kunnen klimmen.

Klimmen doen we door weer en wind. Alhoewel, windvlagen boven de 60 km/uur houden zelfs ons tegen . Bij deze windsnelheden is het wettelijk niet meer toegelaten om op hoge hoogtes te werken. In dit geval verplaatsen we samen de afspraak.

Wij scheren/snoeien ook hagen. Scroll voor meer info even verder naar beneden!

Hagen Scheren

We bevinden ons niet altijd op immense hoogtes. Met name voor- en na de zomer, werken we vaak met beide voetjes op de grond om hagen onder handen te nemen. Het regelmatig scheren van hagen, jouw groene natuurmuur, zorgt ervoor dat die vol blijft groeien en strak oogt.

IMG_20200728_095713_edited.jpg

Ontdek ook

Controle, Advies

& Preventie

Aanplanten

Snoeien

Kroonverankering

bottom of page