top of page
c2a676_04517c1c57f24ea494072b55571e0f23_

Kroonverankering

Wanneer een boom ‘plakoksels’ oftewel fragiele takaanhechtingen heeft, dan kunnen deze takken gaan uitscheuren bij extreme belasting zoals sneeuw, ijzel, wind of regen. Dit kan een gevaarlijk risico betekenen voor mens en omgeving. Plakoksels zijn vanuit de grond gemakkelijk te herkennen door een typische V-takaanhechting in plaats van een U-vorm (zie foto's onder deze tekst).

 

Zodra er bij de inventarisatie plakoksels worden vastgesteld, adviseren wij deze bij een jonge boom te verwijderen door middel van begeleiding-snoei. In een latere fase, als de boom volwassen is en wegsnoeien geen duurzame optie meer is, gaan we over tot het verankeren van de kroon.

Heeft jouw boom lange, horizontale takken of zijn de takken verzwakt door een holte of aantasting? In dit geval is het ook verstandig om je boom te verankeren. Bij kroonverankering wordt het anker hoog in de boom aangebracht die voorkomt dat zware gesteltakken bij het uitscheuren schade aanrichten. M.a.w. een veilige en meer natuurbewuste keuze als je boom te vellen.

Ontdek ook

Controle, Advies

& Preventie

Aanplant

Snoeien

Vellen

Ontdek ook

Controle, Advies

& Preventie

Aanplanten

Snoeien

Kroonverankering

bottom of page