top of page
logo arborai.webp

Fijn dat je wat meer over Arborai te weten wilt komen. Veel leesplezier!

 

Wij zijn Jonas en Thor, de tofste halfbroers uit de boomverzorgingswereld. Samen staan wij in voor de gezondheid en veiligheid van het Pajotse bomenlandschap en ver daarbuiten.

 

Arborai - Boomverzorging is ontsproten in 2017 en ondertussen stevig geworteld in zijn contreien. Van kinds af aan kon je ons twee al in de bomen zien klauteren. Avonturen die we tegenwoordig herbeleven.

Tijdens onze opleiding tot boomverzorgers leerden wij het klimmen toch een heel stuk veiliger uit te voeren. Geavanceerde klimtechnieken en gekeurd materiaal zorgen dat onze ouders terug op beide oren kunnen slapen.

Voorafgaand onze boomverzorgingsopleiding hebben we beide aan de Vrije Universiteit Brussel onze Master in de Lichamelijke Opvoeding behaald. Sportief zijn we dus (net als ons materiaal) eveneens CE gekeurd! Minstens even belangrijk is de meegekregen wetenschappelijke kijk die zorgt dat wij onze kennis overzetten tot begrijpelijk en correct advies. Hierdoor blijven wij en onze klanten door de bomen het bos helder zien.

Onze opleidingen en broederband zien wij dan ook als de gestelwortels van ons boomverzorgingsbedrijf Arborai. Complementair aan elkaar, zorgen wij dat Arborai evenwichtig zijn jaarringen blijft aanmaken!

IMG_8059.jpeg

 

Kernwaarden

Hebben wij iets van bomen te leren?

Natuurlijk wel, ze bewortelen onze Aarde al veel langer dan wij voetstappen achterlaten. Een heleboel wijsheden dus. om maar enkele op te noemen...

Verjonging is iets waar wij ons voor willen inzetten. Vellen van bomen, soms is het van moeten en ook dat behoort tot het boomverzorgings-beroep.

Bomen leven, worden oud en kunnen net als ons te maken krijgen met verschillende kwalen. Als de boom het heeft opgegeven, dan maken wij, in alle veiligheid, plaats voor een nieuw exemplaar. Zo dragen wij bij aan een groene en gezonde leefomgeving voor nu en in de toekomst.

Groei is iets waar wij in geloven. Wij helpen bomen groeien door hen te snoeien, te verzorgen en te behouden voor de toekomst. Onze klanten kunnen rekenen op ons advies en service om ervoor te zorgen dat hun bomen optimaal groeien.

Stabiliteit is voor ons van groot belang. Wij zorgen ervoor dat de bomen in ons werkgebied veilig en gezond blijven. Standplaatsverbetering, verschillende snoeivormen, verankeringen,..  allemaal remedies die de stabiliteit van jullie boom ten goede komt. Onze ervaring en professionele aanpak zorgen ervoor dat wij dit op efficiënte en veilige wijze kunnen garanderen.

Samenwerking is een diepgewortelde bomenwaarde. Zij hebben als geen ander door dat het geven en accepteren van hulp hun levenswaarde en groei ondersteunen. Communiceren doen zij ondergronds met behulp van een schimmelnetwerk, het ‘Wood Wide Web’. Mycorrhiza, heeft de schimmel als naam meegekregen, zorgt voor overdracht aan water, mineralen en andere voedingsstoffen. Bomen zenden via het netwerk bij o.a. droogte, schimmel- of insecteninfecties stress-hormonen uit waardoor vitale bomen te hulp kunnen schieten en het bos zich zal voorbereiden zich te weren.

 

Door elkaar bij te staan, helpen we in essentie dus onze eigen groei. Ook Arborai werkt samen. Ons netwerk verbindt ons met andere boomverzorgers, tuinaannemers en -architecten, boomkwekerijen, overheidsinstanties en onze klanten.

In twee richtingen, van creatie tot co-creatie.

bottom of page