top of page
logo arborai.webp

Fijn dat je wat meer over Arborai te weten wilt komen. Veel leesplezier!

 

Wij zijn Jonas en Thor, de tofste halfbroers uit de boomverzorgingsbusiness. Samen runnen wij Arborai

en bedienen wij het Pajottenland en zijn omstreken.

 

Arborai is een boomverzorgingsbedrijf, ontsproten in 2017 en ondertussen stevig geworteld in zijn contreien. Van kinds af aan kon je ons al in de bomen zien klimmen. Avonturen die we tegenwoordig herbeleven. Tijdens onze opleiding tot boomverzorgers leerden wij het klimmen toch een heel stuk veiliger uit te voeren. Geavanceerde klimtechnieken en gekeurd materiaal zorgen dat onze ouders terug op beide oren kunnen slapen.

Voorafgaand onze boomverzorgingsopleiding hebben we beide aan 't unief (Vrije Universiteit Brussel) onze Master in de Lichamelijke Opvoeding behaald. Sportief zijn we dus (net als ons materiaal) eveneens CE gekeurd! Maar ook de wetenschappelijke kijk die we hebben meegekregen, zorgt dat wij onze kennis overzetten tot begrijpelijk en correct advies. Hierdoor blijven wij en onze klanten door de bomen het bos helder zien.

Onze opleidingen en broederband zien wij als de gestelwortels van Arborai. Complementair aan elkaar, zorgen wij dat Arborai evenwichtig zijn jaarringen blijft aanmaken!

IMG_8059.jpeg

 

Kernwaarden

Hebben wij iets van bomen te leren?

Natuurlijk wel, ze bewortelen onze Aarde al veel langer dan wij voetstappen achterlaten. Een heleboel wijsheden dus. Net zoals een boom voor stabiliteit, groei en verjonging staat, streven wij naar deze waarden in onze dienstverlening:

Stabiliteit is voor ons van groot belang. Wij zorgen ervoor dat de bomen in ons werkgebied veilig en gezond blijven, zodat ze hun stabiliteit behouden. Onze ervaring en professionele aanpak zorgen ervoor dat wij dit op efficiënte en veilige wijze kunnen garanderen.

Groei is iets waar wij in geloven. Wij helpen bomen groeien door hen te snoeien, te verzorgen en te behouden voor de toekomst. Onze klanten kunnen rekenen op ons advies en service om ervoor te zorgen dat hun bomen optimaal groeien.

Verjonging is iets waar wij ons voor inzetten. Indien nodig, zorgen wij dat oude, zieke of beschadigde bomen op een verantwoorde manier vervangen worden door nieuwe exemplaren.  Aangepast op zijn omgeving en veranderend klimaat. Zo dragen wij bij aan een groene en gezonde leefomgeving voor nu en in de toekomst.

Samenwerking is een diepgewortelde bomenwaarde. Zij hebben als geen ander door dat het geven en accepteren van hulp hun levenswaarde en groei ondersteunen. Communiceren doen zij ondergronds met behulp van een schimmelnetwerk, het ‘Wood Wide Web’. Mycorrhiza, heeft de schimmel als naam meegekregen, zorgt voor overdracht aan water, mineralen en andere voedingsstoffen. Bomen zenden via het netwerk bij o.a. droogte, schimmel- of insecteninfecties stress-hormonen uit waardoor vitale bomen te hulp kunnen schieten en het bos zich zal voorbereiden zich te weren.

 

Door elkaar bij te staan, helpen we in essentie dus onze eigen groei. Ook Arborai werkt samen. Ons netwerk verbindt ons met andere boomverzorgers, tuinaannemers en -architecten, boomkwekerijen, overheidsinstanties en onze klanten.

In twee richtingen, van creatie tot co-creatie.

bottom of page