top of page

Geef je groenafval een tweede leven.

Je tuin ligt na de werkzaamheden vol met groenafval. En nu? 

 

Bij het opmaken van de offerte bieden wij je diverse mogelijkheden over hoe jij het groenafval het liefst wilt verwerken. Hierbij bieden wij volgende opties: takken verhakselen tot houtsnippers, afvoeren naar een containerpark en verzagen/klieven tot brandhout. Ook kunnen de overgebleven boomstronken verwijderd worden met onze stronkenfrees.

Ontdek hieronder welke oplossing(en) het beste bij jouw aanvraag passen.

Uiteraard laten wij jullie tuin ook weer netjes achter. Onze bladblazer en takkenrijf helpen dit te garanderen!

IMG_8003.jpeg

Afvoer

Afvoer

Wil je liever niet met groenafval blijven zitten? Afhankelijk van de hoeveelheid zijn er diverse afvoer mogelijkheden.
 
Met onze aanhangwagen vervoeren wij de takken en of stammen volledig of verhakseld naar een groenafval-containerpark. Bij grote volumes groenafval huren we containers af tot en met 30m2. 
 
Boomstammen met veel hars, zoals de Spar, zijn minder geschikt om als brandhout te gebruiken en worden bijvoorbeeld vaak afgevoerd.
IMG_7746.jpeg

Hakselen

Hakselen

Takken verhahakselen tot grove houtsnippers is het begin van een milieubewuste verwerking.
 
Blaas je afval een tweede leven in door bijvoorbeeld houtsnippers in te zetten als bodembedekker tegen onkruid tussen planten, bloemen of struiken. Daarnaast kun je houtsnippers ook gebruiken voor talloze creatieve oplossingen zoals het aanleggen van een tuin- of bospad.
 
 
 
 
Afvoer
Hakselen

Afvoeren

Stronkenfrezen

Brandhout

Brandhout

Is je boom net verwijderd en wil je de stammen gebruiken als brandhout voor jezelf, je familie, vrienden of buren? Zoek niet verder.
 
Met onze kettingzagen en kloofmachine verwerken wij jouw stammen tot bruikbaar brandhout.

Voor de doe-het-zelvers is er ook de mogelijkheid om een kliefmachine bij ons te huren.  Met heldere instructies en een kwalitatieve machine helpen wij je alvast op weg. Voldoening achteraf is gegarandeerd!
Image by Andreas Pajuvirta

Boomstronk verwijderen

Stronken Frezen

Na het vellen van een boom blijft de stronk steeds achter. Als je graag je tuin wilt heraanleggen is het uiteraard noodzakelijk om de boomstronk uit te frezen. Met onze stronkenfrees verwijderen wij de resterende stronk en wortels tot een halve meter diep.
 
Zo kun je met een schone lei iets 
nieuws aanplanten of je tuin verder naar wens inrichten.
IMG_20210129_122520_edited.jpg
Klieven & Verzagen brandhout
bottom of page